DAN SLOVENSKE ASTROLOGIJE 2022

Poslovna hiša ZORN, Stegne 23a, Ljubljana, 18. junij 2022, med 10. in 18. uro

 

 

Dan slovenske astrologije je enodnevna astrološka konferenca, ki bo predstavila šest predavanj s področja zahodne in psihološke astrologije. Organizator, Astrološko društvo Slovenije, je k sodelovanju povabil prepoznavne astrologinje in astrologe, ki s svojimi raziskavami na astroloških področjih prispevajo k razmahu astrologije v Sloveniji.
Na srečanju boste imeli priložnost, da se družite in pogovorite s predavatelji in spoznate njihovo delo, prav tako pa si boste lahko ogledali ali kupili astrološko literaturo in s tem še dodatno obogatili svoje znanje.

 

* * *

 

Program:

10.00 Otvoritev in pozdravni nagovor predsednika Astrološkega društva Slovenije, Berna Jurečiča

10.10 – 11.00 Bern Jurečič: USODA SVETA V PRELOMNIH LETIH 2020-2026

Astrologija je najprej opazovanje trenutka in nato študij ciklusov planetov. Med leti 2020 in 2026 se med počasnimi planeti začne kar šest od desetih možnih ciklov, kar po eni strani še ni bilo zabeleženo v zgodovini, po drugi strani pa prinaša neslutene spremembe v civilizaciji. Vojna v Ukrajini je odprla nove razsežnosti in razkrila “bitko velikih”, ki si jo bomo ogledali z astrološke strani. Karte ZDA, Rusije, EU in Kitajske ter med njimi Ukrajine nam predstavljajo nekaj presenetljivih možnih izidov, na katere kažejo planetarna gibanja, in to v precej kratkem času.

 

11.15 – 12.15 Alenka Malnar: SONCE IN LUNA V PSIHOLOŠKI ASTROLOGIJI

Naša kozmična in osebna starša, Sonce in Luna, po eni strani opisujeta naš izvor, nezavedne in podedovane družinske vzorce, osnovne značilnosti našega čustvenega odzivanja in model vzpostavljanja zgodnjih odnosov, po drugi strani pa tudi spremenljivo in ciklično naravo našega procesa ozaveščanja in razvoja lastne osebnosti. Individuacija je naporen in dolgotrajen proces iskanja lastnega bistva, ki pa nas nagradi z življenjsko energijo in osebnim zadovoljstvom, če sledimo njenemu klicu. Če osebna mati ni znala ali zmogla zadovoljiti naših osnovnih lunarnih potreb po stiku in varnosti, se lahko nezavedno zatekamo v pomirjajoč objem matere narave, ki predstavlja kolektivni aspekt Velike Matere, ali pa iščemo ustrezne nadomestke v vsakdanjem življenju. Pri svetovalnem delu najprej preverimo, če lunarna funkcija pri klientu deluje, sicer jo je treba ponovno obuditi, da lahko sploh vzpostavimo varno in negujoče okolje za delo v paru.

12.30 – 13.30 Mihaela Malečkar: LUNINA VOZLA V MUNDANI ASTROLOGIJI

Z več desetletnim opazovanjem družbenega dogajanja v odnosu do Luninih vozlov je Mihaela spoznala, s kakimi izzivi in učenjem se človeštvo sooča, ko sta Lunina vozla v določenih znamenjih. Še bolj dramatično pa je dejstvo, da aspekti Luninih vozlov s počasnimi planeti, sploh tisti zahtevnejši, močno obarvajo in potresejo človeško realnost in privedejo določeno množico v skupno trpljenje. Svoja spoznanja bo predstavila skozi konkretne družbene dogodke preteklosti in tudi prikazala uporabnost tega razumevanja v obliki tehnike predvidevanja družbenega dogajanja za bližnjo prihodnost.

13.30 – 14.30 odmor za kosilo

14.30 – 15.30 Urška Osolnik: TRADICIONALNA HELENISTIČNA ASTROLOGIJA, PREDNOSTI IN SLABOSTI

V zadnjih desetletjih se je začelo pospešeno obujanje tradicionalne helenistične astrologije, ki med astrologi postaja vse popularnejša, kajti v 90tih letih se je pod okriljem projekta Hindsight začelo organizirano postopno odkrivanje in prevajanje tekstov, ki pred tem astrologom niso bili dostopni. Kot vse kaže, se je v času helenizma prvič prakticirala natalna astrologija, kot jo poznamo in uporabljamo tudi danes.
Urška bo v predavanju govorila o prednostih in slabostih ter tudi o možnostih integracije in povezovanja. Dotaknili se bomo tematik, kot so uporaba zunanjih planetov, uporaba terminov, kot so benefik, malefik, izgon, dno itd., pa tudi o pogojenosti naših življenj (usoda) in o svobodni volji.

15.45 – 16.45 Franci Kapus: ASTROLOŠKI SIGNIFIKATORJI V PSIHOLOŠKI ASTROLOGIJI

Psihološka astrologija je mlajša veja v družini različnih oblik astrologije. Na predavanju bo prikazana njena kratka zgodovina, pa tudi kako sta njen začetek in razvoj nekako sovpadla z odkritjem planeta Plutona, ki vlada psihologiji in psihološki astrologiji. Ogledali si bomo tudi, kako z astrološkimi signifikatorji opišemo nekatere gradnike naše psihi oziroma njene “organe”, kot jih je poimenoval Carl Gustav Jung.

17.00 – 18.00 Cirila Štuber: ODKRIJMO ODSEV ROJSTNE KARTE V NAŠEM BIVALIŠČU

Svetle in temne plati rojstnega horoskopa se odražajo tudi v prostoru, ki ga naseljujemo – v stanovanju ali hiši. Iz predavanja bomo izvedeli, kako natalno karto prevesti v karto lokalnega prostora, kako pridemo do podatkov za izris planetarnih linij v našem stanovanju in kako s predmeti in barvami vplivamo na izražanje tistih simbolov, ki bi jih radi poudarili. Astrologija lokalnega prostora je ena od mlajših astroloških vej, ki se je razvila s splošno dostopnostjo osebnih računalnikov, saj ti bistveno olajšajo izračune. Seveda pa vleče korenine iz preteklosti, ko so bila ta znanja in orodja za njihovo uporabo dostopna le redkim učenjakom.

 

* * *

Prispevek za udeležbo na srečanju je 45 EUR, v ceno je vključeno tudi kosilo. V prilogi vam pošiljamo program srečanja in jedilnik kosil, kjer imate tri možnosti izbire.

Ker je število mest v dvorani omejeno, vas vabimo, da sporočite svojo udeležbo na mail astra@astrology.si, in poslali vam bomo predračun za plačilo kotizacije.

 

Veselimo se srečanja z vami!