DAN SLOVENSKE ASTROLOGIJE

Hotel Grandvid, Lavrica, 11. maj 2019 med 9. in 19. uro


Dan slovenske astrologije je enodnevna astrološka konferenca, ki bo predstavila najvidnejše slovenske astrologe, njihove aktivnosti in znanje, s katerim bogatijo naš prostor. Organizator, Astrološko društvo Slovenije, je k sodelovanju povabilo astrologinje in astrologe z dolgoletno prakso, ki so s svojim delom in z raziskavami na astroloških področjih pomembno pripomogli k razmahu astrologije na naših tleh.
Na srečanju boste imeli priložnost, da se družite in pogovorite s predavatelji in spoznate njihovo delo, prav tako pa si boste lahko ogledali ali kupili astrološko literaturo in s tem še dodatno obogatili svoje znanje.

* * *

 

Program:

9.15 Otvoritev in pozdravni govor predsednika društva, Bern Jurečiča

9.30 – 10. 30 Bern Jurečič: KLJUČNE PRELOMNICE V ŽIVLJENJU

Vsi poznamo različna obdobja, ko v življenju stopimo kak velik korak naprej, dozorimo, kaj pustimo za seboj in podobno. Naj omenimo samo prvi korak v šolo, polnoletnost, »slovo od mladosti«, abrahama … V astrološkem smislu take prelomnice zaznamujejo različni planetarni cikli, nekatere od teh prelomnic pa se v dolgoletni astrološki praksi kažejo še posebej ključne na naši poti osebnostnega razvoja. Ponujajo nam možnost, po drugi strani pa nas pritisnejo ob tla, če spregledamo nasvete, opozorila in rdeče semaforje.

10.30 – 11.00 odmor za kavo in prigrizek

11.00 – 12.00 Dubravka Oberžan: PREPOZNAJMO IN ODPRAVIMO TEŽAVO – ENERGIJSKA ASTROLOGIJA IN ASTROHEALING

Težavno postavljeni planeti v osebnem horoskopu kažejo, na katerih področjih življenja in katerih se soočamo z izzivi, težavni tranziti in progresije pa opisujejo obdobja, v katerih se bomo z njimi srečali. Dubravka bo na konkretnih primerih predstavila astroHealing terapijo, pri kateri z uporabo različnih esenc postopoma premagamo čustvene napetosti, si povrnemo notranje ravnovesje, poudarimo najboljše aspekte in s tem usmerimo energijo na določena področja življenja.

12.15 – 13.15 Mihaela Malečkar: ASTROLOŠKI PREDPOGOJI ZLITJA

Čeprav vsak od nas gleda, čuti, sliši, voha svet, kot mu je dano skozi njegovo natalno karto, pa lahko v paru, s primernim partnerjem dvigujeta zavest in širita energijsko telo zaradi medsebojne podpore ter na ta način presegata vsak svoj načrt, vsak svojo natalno karto. Mihaela bo govorila o tem, kje v rojstni karti se vidi predpogoj zlitja in s čim je v medsebojni analizi para tako zlitje nakazano.

13.15 – 14.15 odmor za kosilo

14.15 – 15.15 Mojca Gregorčič: ASTROLOGIJA, PRVI KORAK V TERAPIJI

Astrologija je učinkovit način vpogleda v človekovo osebnost in je lahko prvi korak pri terapevtskem delu ali pri upravljanju človeških virov. S pomočjo astrologije dobimo jasne in konkretne odgovore, ko odpadajo maske in se nizajo dejstva. Z njeno pomočjo lažje in hitreje pridemo do bistva in izvora težav, odkrijemo načine razmišljanja in čustvovanja vsakega posameznika. Mojca astrologijo uporablja v povezavi s hipnozo in z Bachovo cvetno terapijo po principu sinhronosti, ko dojemamo posameznika kot individuuma, a hkrati kot del velikega stvarstva Univerzuma.

15.30 – 16.30 Neda Bačič: PROCES INDIVIDUACIJE V LUČI PSIHOLOŠKE ASTROLOGIJE

Individuacija je proces, kjer se na najgloblji ravni začnemo zavedati sebe kot individuuma in stopimo na pot odkrivanja, kdo v resnici smo, onkraj zahtev okolja, kolektiva pa tudi lastnih impulzov. Psihološka astrologija pri tem pomaga razumeti, kar doživljamo, s tem pa nam pomaga, da postajamo sebi vse bolj jasni, da postajamo vse bolj integrirani in celi. Na predavanju bomo skušali pokazati različne vidike ozaveščanja in integriranja psihe ter njihovo zrcaljenje skozi psihološko astrologijo.

16.30 – 17.00 odmor

17.00 – 18.00 Jasmina Krt: SPIRALA ŽIVLJENJA V OBJEMU FIKSNIH ZVEZD

Ko uskladimo zavedni in nezavedni um, naše misli in telo ter jih v svojem razvoju povežemo z najvišjo Inteligenco Univerzuma, si odpremo vrata v svetlobo, radost in življenje srčnega poslanstva. Takrat čisto zares “poje naša duša in pleše telo”. Poznavanje mitoloških zgodb, ki živijo visoko v zvezdah in globoko v spominih naših celic, je ključ do vrat, ki vodijo iz teme v svetlobo življenja.

18.15 – 19.15 Ema Kurent: BITI ASTROLOG

Kaj pomeni biti astrolog? Kakšen naj bo njegov odnos do stranke in kako naj vodi konzultacijo, da bo stranki v kar največjo pomoč? Naj bo svetovalec, zaupnik, tolažnik, prognostik, vodnik, terapevt…? Naj predstavlja nebesne vplive kot »usodne« ali zgolj kot nagibe, ki jih lahko s svobodo voljo obvladujemo in nadzorujemo? Spoznanja in izkušnje astrologinje z več kot 25-letno posvetovalno prakso.

* * *

Hotel Grandvid se nahaja tik ob 46. vzporedniku v središču Lavrice, Dolenjska cesta 336 (nasproti trgovine Hofer). Parkirnih mest je dovolj za vse udeležence.
Prispevek za udeležbo na srečanju je 28 EUR za prijave do 26. 4. 2019, po tem datumu pa bo prispevek 38 EUR. V ceni so vključeni prigrizki in okrepčila med odmori.
Ker je število mest omejeno, vas prijazno vabimo, da sporočite svojo udeležbo na mail astro@astrology.si in poslali vam bomo predračun za plačilo kotizacije.

 

Veselimo se srečanja z vam!