mrk21-8-17_1
0 stars

“VELIKI AMERIŠKI SONČNI MRK”

Uncategorized 

  • The Good

  • The bad

  • Total score 0.0

Sončni mrk, ki ga bomo deležni v ponedeljek, se zdaj že skoraj ‘uradno’ imenuje “Veliki ameriški popolni sončni mrk”, to pa zaradi dveh preprostih dejstev – prvo je to, da bo viden skoraj izključno na področju ZDA, ki jih bo prešel od ene obale do druge, drugo pa je to, da znajo Američani pač iz vsega narediti blišč … Dodaten “čar” tega mrka je, da se močno dotika kar nekaj točk horoskopa ameriškega predsednika Trumpa, kar je čisto zadosten razlog, da se o tem mrku že pišejo različne epopeje, tudi izpod peres precej verodostojnih avtorjev.

Pri nas ta “ameriški” mrk ne bo viden, a zato ne bo nič manj pomemben, zgodil se bo namreč na samem koncu Leva, kar je tradicionalno močna in pomembna točka, najbolj pa ga bomo čutili tisti, ki imamo tam blizu kako osebno točko horoskopa, recimo Sonce, Luno, ascendent ali kakega pomembnega vladarja v horoskopu. Tako bodo pri nekaterih aktivirana neka polja, pri kom drugem pa druga, a to je že stvar posamezne obravnave. Na splošno recimo, da mrk prinaša neke vrste sprostitev (nečesa nakopičenega) in spremembo orientacije, karkoli v življenju posameznika pač to pomeni.

Tokratni mrk, ki bo aktiviral os Lev-Vodnar, bo na splošno deloval v smislu ‘pozicioniranja osebnosti v kontekstu družbe, ki se spreminja’, kar pomeni tudi spremembo odnosa do družbe in njene prihodnosti. Seveda ne bomo vsi enako močno deležni tega procesa niti ga ne bomo dojemali enako, a če bi se dalo zbrati vse majhne delčke po svetu, bo ta mrk v določenem času vseeno prinesel premike v kolektivno zavesti.

(Nekaj malega o tem, kaj lahko tokratni mrk prinese posameznikom – po astroloških znamenjih – lahko poiščete tukaj.)

 

vel-am-mrk-1

Pot, ki jo bo tokratni mrk naredil po svetu, si lahko ogledamo na spletni strani TimeAndDate, kjer so informacije o vseh mrkih, tudi tistih, ki še prihajajo – povezava na tokratni mrk tukaj: https://www.timeanddate.com/eclipse/solar/2017-august-21

– isto tam pa lahko najdemo tudi zelo lep prikaz, kaj vse so Američani sposobni napraviti iz nekega preprostega dejstva – da bo pač mrk. To pa si lahko ogledamo tukaj: https://www.timeanddate.com/eclipse/facts-solar-eclipse.html

Dva majhna prikaza, kako se da kovati dobiček res iz vsega, sta razvidna iz naslednjih dveh sličic:

vel-am-mrk-3vel-am-mrk-4

 

… in kajpada nihče ne sme manjkati:

vel-am-mrk-2

Pri vsem tem Američanom lahko zaželimo, da bo na ta dan lepo vreme in da se bo sploh kaj videlo. Lunin mrk pred nekaj dnevi, ki pri njih ni mogel biti viden, pri nas pa naj ni bil, je pokvarila oblačnost. Luno smo lahko ugledali šele takrat, ko je bilo že vsega konec (vsaj na ljubljanskem koncu dežele).

 

favi