Horoskop

Vaše zvezde v NOVEMBRU 2013

Oven (21.3. – 20.4.)

oven

Pred vami so pomembne odločitve, istočasno pa morate upoštevati tudi različne “višje” cilje, zaradi katerih se ne morete odločiti čisto po lastni volji ali vesti! Kopica planetov v Škorpijonu Ovnom ne lajša dneva, napetosti je veliko, in komaj boste pričakali drugo polovico meseca, ko vam bo precej lažje. Sočasna Merkurjeva pot nazaj, zaradi katere bomo Zemljani sitnosti “trpeli” do nekako 20. novembra, ne bo prispevala k notranjemu miru, kajti ubadati se bo treba še s stvarmi, ki naj bi bile že opravljene ali pa celo pozabljene … Uran in Pluton bosta 1. novembra sestavila svoj ‘četrti od sedmih kvadratov do marca 2015′ ter prinesla nujo po večjih globalnih spremembah, Ovni pa boste imeli bolj kot drugi občutek, da morate storiti “kaj več” za ta svet, ki se povsem očitno giblje v nepravi smeri …

 

Bik (21.4. – 21.5.)

bik

Vse samo drugi, vse je odvisno od njih, kaj pa vi? Venera, ki v prvih dneh meseca prinaša zastoj in sitnosti, se bo hitro prestavila v Kozoroga, kar bo vam prineslo olajšanje (nekaterim drugim recimo probleme), morda boste izvedeli za dober izhod ali razplet, morda boste srečali ali osebo ali koristne informacije. Še vedno bo dogajanje bolj odvisno od drugih, ampak vas to ob občutku, da se veter umirja, niti ne bo tako motilo. Ne nazadnje se da s pametno besedo vedno doseči konsenz, več oči pa več vidi, pravijo. V ljubezensko življenje boste vlagali nekaj več energije, ki bi lahko bila usmerjena v razčiščenje odnosa, v katerem se je kar nekaj tega nabralo, ali pa v osvajanje trdnjav, ki vas vabijo, odvisno od primera pač. V drugi polovici meseca bodo na tapeti finance.

 

Dvojčka (22.5. – 21.6.)

dvojcka

Še nekaj tednov časa imate za pripravo na precej povečano aktivnost, ki vas čaka v drugi polovici leta, interaktivno z drugimi pa po vstopu Sonca v Strelca. Vaša vladar Merkur se je tokrat obrnil na svoji poti ravno na področju, ki je manj zahtevano ali problematično, pač se je treba ustaviti in pospravljati, za kar Dvojčki nimate ravno velikega veselja. Če se srečujete z drobnarijami in malenkostmi, vas to moti manj kot druge, ne more pa vam biti všeč, da sta dogajanje in uspeh bolj odvisna od volje in ritma drugih kot pa od vas. A bo sčasoma tudi to bolje. V financah bi moral biti ta mesec boljši od prejšnjega, morda ne toliko po številkah, ampak po občutku, da vidite izhod ali pa možnosti, da bi bilo lahko vsaj pojutrišnjem bolje.

 

Rak (22.6. – 22.7.)

rak

Počutili se boste, kot bi se vam nakopičile vse pozabljene, skrite ali zapostavljene stvari. Čas retrogradnega Merkurja je čisto pravi za to, da se jih lotimo in jih, četudi s slabim okusom v ustih ali pa slabo voljo, razrešimo, dokončno pospravimo v predale, kamor sodijo. Do polovice meseca se da napraviti veliko tega, le ne obotavljajte se. Sprotne stvari bodo itak čakale ali se vlekle, večinoma brez razloga.

Sicer pa se boste veliko ukvarjali z otroki in/ali vsemi drugimi, ki jih imate radi, bodisi da bodo potrebovali vašo pomoč, podporo ali nego bodisi da boste v veselem pričakovanju ali pa v navezovanju novih vezi. Ustvarjalna žilica pri tistih Rakih, katerih posel je povezan z umetnostjo, gledališči, filmom ali zabavo, bo kar pokala od vznemirjenja.

 

Lev (23.7. – 23.8.)

lev

Tudi pri Levih bo november smiselno razdeljen na dva dela. Da so spremembe nujno, ni dvoma in kar grizlo vas bo, da nekatere stvari ne stečejo in ne stečejo. V drugi polovici meseca bo bolje, zlasti po 22-em, ko bo videti, kot da je nekdo obrnil ploščo. Tedaj se nad dolgčasom ne boste mogli pritoževati, bolj pa je pomembno, da boste imeli niti dogajanja spet v svojih rokah. Zavlačevanje bo pozabljeno, aktivnosti ne bo manjkalo.

V financah bodite pozorni na skupen ali tuj denar, s katerim prihajate v stik, saj je možno odtekanje brez nadzora ali pa nesporazumi, ustni in pisni. Za sproti vam v denarnici ne bi smelo zmanjkati, Marsov položaj nakazuje, da bo denar pritekal glede na potrebe, da pa bi se ga kaj več nabralo, v tem času ni treba pričakovati.

 

Devica (24.8. – 23.9.)

devica

Mesec se bo začel s pečatom Merkurja, katerega retrogradnost se bo sicer res zaključila že 10. novembra, a bo vpliv čutiti še vsaj teden dni za tem. Potem bo do izraza prišla Marsova energija, ki vam bo omogočila doseči zmage ali preboj na mestu, kjer ste obtičali. Čisto mogoče je, da bo sprememb na voljo toliko, da ne boste vedeli, po kateri poti bi krenili, zato boste iskali koga, ki bi vam jo znal priporočiti. Po 22-em boste upočasnili korak, zelo verjetno se boste morali posvetiti kaki temi, ki že dolgo čaka na vašo pozornost. V tem mesecu bo večji del dogajanja pod vašim nadzorom, na nekoga se ne boste mogli zanesti ali pa ga ne bo v bližini, ko bo najbolj treba, res pa je tudi, da se zaradi tega nihče ne bo vmešaval v vaše izbire.

 

Tehtnica (24.9. – 23.10.)

tehtnica

Vaši bližnji ne bodo imeli dovolj potrpljenja čakati, kdaj se bo Tehtnica odločila, in bodo marsikaj izpeljali mimo vas ali pa hitreje od vas. Lunarni položaj priča o preobčutljivosti, ki je Tehtnice značilna, a bo v tem mesecu še bolj izrazita kot navadno. Že pogled vas bo spravil s tira, kaj šele kritika ali kaj gršega. Morebitne zdravstvene teme bodo povezane s psiho, svetovati bi vam bilo, da v primeru dvomov poiščete drugo mnenje. V drugi polovici meseca boste bolj stabilni in umirjeni, vaši načrti pa se bodo zdeli bolj dosegljivi kot dotlej. Pomen varnosti in navezanost na dom, tradicijo in rodno grudo bo vpletena v marsikatero vašo novembrsko odločitev. V ljubezni se boste izogibali spremembam in iskali varne rešitve.

 

Škorpijon (24.10. – 23.11.)

škorpijon

Velika osredotočenost in visoke ambicije vam dajejo v novembru velike možnosti, a bi bilo dobro to prekipevajočo energijo krotiti, saj vaša okolica vašega tempa ne bo zdržala. Ne pozabimo, da se je v kosti zavlekel strah in da vsaj polovica prebivalstva ne dosega več svojih običajnih standardov in rezultatov. Čeprav so potrebni pomoči in jo vi lahko nudite, pa je to dobro početi z občutkom, da ne bi dosegli nasprotnega učinka – umika. Vaša komunikacija ta čas ne bo šla najbolje, toda vi nikoli niste bili sezidani iz besed, za doseganje rezultatov pa je čas precej ugoden, vsaj na tistih področjih in aktivnostih, ki so bile začete že prej. Vaša podpora sistemu je zelo trdna, lepo bi bilo, če bi se tudi sistem zavedal tega. Če naj bi kaj premaknili, bo to treba storiti na malo zakrit in prefinjen način.

 

Strelec (24.11. – 22.12.)

strelec

Tudi če se vaš november ne bo začel najbolje, pa bo tokom meseca bolje, kar bo posledica tako Jupitrovih povezav (ki jih spočetka ni videti) kot tudi Merkurjevega obrata in prehoda Sonca v vaše znamenje. Ne vrzite torej puške v koruzo, najdite kje rezervo potrpljenja, pa bo dosti bolje. Velik poudarek bi moral biti na karieri, kljub morebitnim pritiskom (kdo pa ga danes ne čuti!) ali prevelikemu številu nalog bodo planetarne energije naklonjene tistim Strelcem, ki zavihajo rokave in se borijo. Še več, s Plutonovo pomočjo bo mogoče v tem mesecu izpeljati nekatere akcije, ki so bile še do nedavnega neizvedljive. Finančne manipulacije imejte pod dvojno kontrolo, v prvi polovici pa poudarjeno pazite na možnost nesporazumov ali premalo natančnega dogovarjanja.

 

Kozorog (23.12. – 20.1.)

kozorog

Pomen dobrega načrtovanja korakov se bo v tem mesecu pokazal kot ključen, časa za obotavljanje ali stopicanje na mestu ne bo. Če malo osvežimo: kozorog v naravi vedno stopa na trdne oprimke in kamne, in čeprav gre po hribu počasi, je njegova pot uspešna zato, ker ne dela napačnih korakov in ne izgublja časa. Takšna naj bo tudi vaša pot v tem času – odmerjeni in preudarni koraki, za katere se točno ve, kam peljejo, in uspeh ne bo izostal. Vaša težnja po obvladovanju položaja bo zelo izrazita, a bo tokrat bolj usmerjena k izboljšanju položaja za vse, ne samo za vas. Kot bi hoteli s svojo neustavljivo energijo spremeniti svet, na bolje seveda. Za finančne, pravne in upravne aktivnosti je druga polovica meseca neprimerno boljša kot prva.

 

Vodnar (21.1. – 19.2.)

vodnar

Uranov četrti (od sedmih do marca 2015) kvadrat s Plutonom bo v življenja rojenih v znamenju Vodnarja prinesel kako večjo spremembo je v primeru, če imajo na deseti stopinji znamenja kako pomembno točko horoskopa, sicer pa gre predvsem za mundani aspekt, tak z globalno veljavo; bolj naj bi ga čutile države in narodi kot pa posamezniki. Vodnarjem ta mesec ne bi smelo biti slabo, preobrati na nebu aktivirajo poslovno in karierno polje, pa tudi skupne finance, torej naložbe in rokovanje z denarjem. Srčne zadeve bodo ostale na istem ali pa se umaknile v drugi ali tretji plan. Pomen zakrivanja zadev pred drugimi, bodisi sorodniki bodisi javnostjo, bo v tem mesecu večji kot sicer, s tem pa uspeh ne bi smel biti nič manjši.

Ribi (20.2. – 20.3.)

ribi

Medtem ko v takem letnem času narava umira in začenja svoje zimsko spanje, boste Ribe prav živahne, kar nekaj izmed naštetih premikov ali sprememb smeri gibanja planetov gre v vaš prid, razbremenili se boste in se stalno gibali, tudi sprememb ne bo manjkalo. Morebitna komunikacijska pregrada bo padla, spregovorili boste lahko tudi o stvareh, ki jih je bilo zadnje čase bolje zamolčati, ali pa boste za to srečali ustreznega sogovornika. Tovrsten preobrat je še najbolj možen že kar na začetku meseca. Vaš čustveni svet bo v nasprotju s povedanim bolj zakrit, globoko zakopane stvari bodo ostale, kjer so, morebitni neugodni odnos z materjo pa bo dobil nove dimenzije, a bo na razrešitev moral še počakati. V ljubezni je videti prej zatišje kot pa veliko novega.

 

Pogled v nebo

Pozicije na nebu

Sonce bo svojo pot pričelo na 8°41 Škorpijona in prišlo do 8°54 Strelca, v katerega bo vstopilo 22. 11. ob 4.47.
Merkur se bo od 10°43 Škorpijona vrnil do 2°30 tega znamenja, se 10. novembra obrnil direktno ter do konca meseca prišel do 23°42.
Venera bo od 25°39 Strelca do 21°25 Kozoroga, v katerega bo vstopila 5. novembra.
Mars bo prišel od 9°42 do 26°23 Device.
Jupiter bo prišel le od 20°26 do 19°35 Raka, saj se bo 7. novembra obrnil retrogradno.
Saturn bo od 13°34 Škorpijona prišel do 17°08 tega znamenja.
Uran bo potoval retrogradno, in sicer od 9°26 do 8°43 Ovna.
Tudi Neptun bo v tem mesecu obrnil smer gibanja, in sicer bo 13. 11. krenil direktno (na 2°35 Rib) ter prišel le do 2°40 tega znamenja.
Pluton bo v tem mesecu prišel od 9°25 do 10°13 Kozoroga.

Lunine faze

– 3. 11.  ob 13:49 MLAJ IN SONČNI MRK v znamenju Škorpijona (11°16)
– 10. 11.  ob 6:54 PRVI KRAJEC v znamenju Vodnarja (18°00)
– 17. 11.  ob 16:15 POLNA LUNA v znamenju Bika (25°26)
– 26. 11.  ob 18:27 ZADNJI KRAJEC v znamenju Device (3°42)

 

Horoskop sestavili v Astrološkem društvu Slovenije
Kontakt: bern@astrology.si