Astrološko delo

Astrologovo delo je raznoliko in razpeto na več področij, na prvem mestu je posvetovalno delo s strankami, publicistika, predavanja pa tudi podajanje znanja v obliki seminarjev, tečajev in inštrukcij. V zadnjem desetletju sta se tako izoblikovali dve rdeči niti astrološkega dela, ki se pojavljata domala v vseh aktivnostih.
Prva od njiju je poseben pogled na astrološko karto, s katerim lahko odkrivamo in raziskujemo globoke podzavestne zapise, druga pa je lastna metoda obravnave letnih horoskopov oziroma solarnih povratkov, razvita in tisočkrat preizkušena v času od srede devetdesetih let do danes.

 

Astrologija življenjske dobe

LTA-spirali-za-wwwAmeričan Tad Mann je v devetdesetih letih predstavil nova spoznanja o človekovi vpetosti v svoje okolje in njegovem razvoju, in to od spočetja do poznih let. S tehniko, imenovano “Life-Time Astrology”, spoznavamo vzorce, ki smo jih od staršev pridobili še pred svojim rojstvom in pa v otroštvu, ter določamo njihov pomen kasneje v življenju.

Pri “Astrologiji življenjske dobe” gledamo izrisani horoskop na popolnoma drugačen način, saj nam nekatere hiše horoskopa predstavljajo obdobje pred rojstvom, druge obdobje otroštva in ostale obdobje odraslosti. Natalna karta, obravnavana na tak način, nam prikaže potek našega življenja na čisto drugačen način.

Ta pristop uporabljam od leta 1994 pri domala vseh posvetovanjih s starši in imam izjemne povratne informacije. O tej astrološki tehniki sem doslej predavanja, seminarje in delavnice izpeljal v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji.

 

Nova tehnika solarnih povratkov

solar-izsekSolarni povratek je trenutek, ko se Sonce vsako leto spet vrne na točko, kjer se je nahajalo ob našem rojstvu, in v tem trenutku je skrita informacija o dogajanju med dvema rojstnima dnevoma. Ta tehnika se skozi stoletja ni razvijala in je ostala na obrobju prediktivnih astroloških tehnik. Nov pristop tej tehniki, ki ga razvijam že od leta 1992, nam ponuja izredne možnosti – od množice koristnih informacij o dogodkih na posameznih področjih našega življenja do časovne opredelitve tega dogajanja. Tako se tehnika solarnega povratka v 21. stoletju enakopravno postavlja ob bok ostalim prediktivnim tehnikam kot na primer tranziti, progresije, lunacije in druge.

Skozi leta uporabljanja sem na podlagi izročila razvil lastno tehniko časovnega določanja znotraj horoskopa solarnega povratka (timing), o čemer počasi nastaja tudi posebna knjiga. O tej tehniki sem predaval in izvedel seminarje ter delavnice v Sloveniji, Srbiji, na Hrvaškem in na Češkem.